Na domačiji Knez

Na domačiji Knez

  • 07.06.2015
    Na domačiji Knez

    Ponudba domačije Knez

    Ponudba domačije Knez

    DOMAČIJA KNEZ SE NAHAJA V ČUDOVITEM NARAVNEM OKOLJU, NEDALEČ OD MORJA

    Ob več desetletni družinski tradiciji pridelujemo kakovostna oljčna olja, vložene oljke in druge domače dobrote.

    Gostom nudimo bivanje v Apartmajih Knez, ki so v čudovitem naravnem okolju.

    Apartmaji so moderno opremljeni, v njih se sproščenost zunanjega sveta nadaljuje. Najbrž je pozitivna energija tudi v naših prostorih.

    Gostje imajo pri nas občutek velike sproščenosti, kar je posledica dobrega počitka in mirnega spanca.

    Organiziramo tudi večdnevne pakete "Strunjanske lepote in dobrote" (že pripravljene ali po naročilu za zaključene skupine)

    Vabimo vas, da nas obiščete in prepričali se boste, da vam bo bivanje pri nas lahko veliko prineslo.

    Oglejte si tekočo ponudbo na našem spletu.

  • 29.05.2015 2 dni
    Na domačiji Knez

    NAREDI SAM – DELAVNICE ZDRAVJA

    NAREDI SAM – DELAVNICE ZDRAVJA


    Zadnja leta nas vabijo v trgovine polne police raznovrstnih izdelkov. Navdušeni smo nad lepo zapakiranimi, razkošnimi škatlicami, lončki, zavojčki in stekleničkami. A ta lesk vedno bolj bledi in že iščemo recepte naših babic, ki so vedele, da ima narava vedno prav. Naredi sam - Delavnice zdravja so namenjene vsem, ki želite narediti nekaj več za svoje zdravje, za okolje in za bolj polno denarnico.
    Z obiskom kozmetičnih delavnic boste dobili znanje za izdelavo pralnega detergenta, mehčalca, deodoranta, zobne paste, naredili bomo čudovita mazila za ustnice, obraz, roke in telo, kopalno sol in masažno olje, šampone, parfume in še marsikaj. Na delavnico izdelamo 5 do 8 izdelkov, ki jih skupaj z recepti odnesete domov.
    Na delavnicah o zdravi prehrani pa se pogovarjamo o korakih do zdrave prehrane, kaj in kako jesti, o sodobni tehnologiji hrane, o sladilih, maščobah, jedilnikih in receptih. Dodamo letnemu času primerne teme (kako se ubraniti pred virozami, vse o čemažu, shrankih), okusno in zdravo kuhamo in se posladkamo.

    PREDAVATELJICI
    Z vama se bova družili Metka Ternjak Gomboc in Tina Ternjak.
    Obe pristašici zdravega, aktivnega , naravi prijaznega življenja in voditeljici oddaje Vrtičkanje na POP TV. Tri leta organizirava delavnice za otroke in odrasle. Na delavnicah želiva spodbuditi ljudi, da naredijo nekaj za svoje zdravje, da so bolj pozitivni in spoštljivi do vsega kar nas obdaja.

    DODATNE INFORMACIJE:
    Izdelki so iz ekoloških, zelo kvalitetnih sestavin in primerni tudi za darila
    Zaradi kakovosti delavnic je v enem terminu prostih 12 (kozmetične delavnice) oziroma 20 mest (delavnice o zdravi prehrani).
    V primeru, če je povpraševanje večje, dodamo nov termin. Obvezna je prijava.
    041 773 034

  • 06.01.2013
    Na domačiji Knez

    Jesenske ali krompirjeve počitnice

    Jesenske ali krompirjeve počitnice

    Na podlagi pravilnika o šolskem koledarju za osnovne sole vsako leto minister za šolstvo določi pouka proste dneve, med katere spadajo tudi počitnice.

    Prve so po koledarju na vrsti jesenske počitnice konec oktobra, imenovane tudi krompirjeve počitnice.

    Ime "krompirjeve počitnice" izhaja iz nemsko govorečih dežel, kjer so bili otroci kmetov jeseni kakšen teden ali več oproščeni sole, da so lahko v domači vasi pomagali pri spravljanju pridelka, tudi krompirja.


Dogodki

  • 25.05.2019 2 dni
    25 in 26. maja 2019

    Tradicionalni pomladni praznik artičok iz strunjanskih nasadov, kjer raste avtohtona, slastna, zdravilna istrska artičoka.

     V strunjanskih nasadih namreč raste tudi avtohtona, kulinarično slastna, zdravilna, a premalo znana istrska artičoka. Le-ta ima na slovenski obali celo daljšo tradicijo kot kaki, saj jo v Strunjanu poznajo še iz časov pred Beneško republiko. Raste na sončnih legah, ki jih na tem koščku raja res ne manjka, rada ima toploto, maj je njena sezona. Je vijoličasto zelene barve, od običajne artičoke je nekoliko manjša, predvsem pa bolj okusna, zaradi česar je pri gurmanih cenjena tako kot npr. divji šparglji.

    Kot zdravilno rastlino so artičoko začeli uporabljati šele v 20. stoletju. Pospešuje prebavo, spodbuja črevesno floro, čisti jetra, spodbuja delovanje žolča, znižuje holesterol ter spodbuja izločanje vode iz telesa, lajša tudi sindrom razdražljivega črevesa. 88 % artičoke je voda, ostalo pa same koristne snovi - vsebuje vitamine B, C in K, betakaroten, kalcij, folno kislino, kalij, fosfor, magnezij in natrij. Seznam jedi, ki se jih lahko pripravi iz te sredozemske rastline, je dolg: solate, vložene artičoke, artičoke kot dodatek k mesnim omakam, testeninam, picam …Artičoka dopušča domišljiji prosto pot. Pravijo, da ko enkrat poskusiš strunjanske artičoke, ti druge ne teknejo več tako kot prej.

  • 15.11.2018 3 dni
    3 dnevni praznik kakijev v Strunjanu

    Praznik Kakijev 2018

    Praznik Kakijev 2018

    Strunjan, 16.11. - 28.11.2018, od 10:00 ure dalje
    Praznik kakijev

    Praznik kakijev v Strunjanu je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Strokovnjaki pripravijo predavanja, umetniki razstavljajo svoja dela in poskrbijo za bogat razvedrilni in kulturni program, gostinci pa za pestro ponudbo primorskih jedi pod šotorom. Ne zamudite tekmovanja za največji strunjanski kaki, odličen glasbeni program in nepogrešljiv kakijev sladoled.

    Praznik kakijev organizira Turistično društvo Solinar Strunjan.
  • 27.05.2018
    Artičoka

    Praznik artičok v Strunjanu

    Praznik artičok v Strunjanu

    Pravijo, da ko enkrat poskusiš strunjanske artičoke, ti druge ne teknejo več tako kot prej. V strunjanskih nasadih namreč raste tudi avtohtona, slastna in zdravilna istrska artičoka. Okusite jedi, ki jih bodo na svojevrsten način za vas pripravili domačini, in uživajte v njenih blagodejnih učinkih na vaše zdravje. Kot zdravilno rastlino so artičoko začeli uporabljati šele v 20. stoletju. Pospešuje prebavo, spodbuja črevesno floro, čisti jetra, spodbuja delovanje žolča, znižuje holesterol ter spodbuja izločanje vode iz telesa, lajša tudi sindrom razdražljivega črevesa. 88 % artičoke je voda, ostalo pa same koristne snovi - vsebuje vitamine B, C in K, betakaroten, kalcij, folno kislino, kalij, fosfor, magnezij in natrij. Seznam jedi, ki se jih lahko pripravi iz te sredozemske rastline, je dolg: solate, vložene artičoke, artičoke kot dodatek k mesnim omakam, testeninam, picam …Artičoka dopušča domišljiji prosto pot. Organizator: Turistično društvo Solinar Strunjan - Societa turistica Salinero Strugnano
  • 31.08.2016
    Vabimo vas, da obiščete spletno stran Cluba Prima

    Club Prima

    Club Prima

    Club Prima ni le spletna stran, namenjena vsem, ki iščete uporabne informacije in ponudbe, prilagojene vašim željam in potrebam. Je več kot to. Club Prima je prostor, kjer se povezujemo in združujemo; je skupnost, v kateri ustvarjamo, se učimo in rastemo skupaj.

    http://club-prima.si/

  • 21.05.2016 10.00
    Dogodki

    Praznik Artičok V Strunjanu

    Praznik Artičok V Strunjanu

    Na parkirišču v centru Strunjana pred gostilno Pod trto, 21.5. - 22.5.2016, od 10:00 do 17:00 ure

    Praznik artičok v Strunjanu

    V strunjanskih nasadih namreč raste tudi avtohtona, kulinarično slastna, zdravilna, a premalo znana istrska artičoka. Le-ta ima na slovenski obali celo daljšo tradicijo kot kaki, saj jo v Strunjanu poznajo še iz časov pred Beneško republiko. Raste na sončnih legah, ki jih na tem koščku raja res ne manjka, rada ima toploto, maj je njena sezona. Je vijoličasto zelene barve, od običajne artičoke je nekoliko manjša, predvsem pa bolj okusna, zaradi česar je pri gurmanih cenjena tako kot npr. divji šparglji.

    Kot zdravilno rastlino so artičoko začeli uporabljati šele v 20. stoletju. Pospešuje prebavo, spodbuja črevesno floro, čisti jetra, spodbuja delovanje žolča, znižuje holesterol ter spodbuja izločanje vode iz telesa, lajša tudi sindrom razdražljivega črevesa. 88 % artičoke je voda, ostalo pa same koristne snovi - vsebuje vitamine B, C in K, betakaroten, kalcij, folno kislino, kalij, fosfor, magnezij in natrij. Seznam jedi, ki se jih lahko pripravi iz te sredozemske rastline, je dolg: solate, vložene artičoke, artičoke kot dodatek k mesnim omakam, testeninam, picam …

    Artičoka dopušča domišljiji prosto pot. Pravijo, da ko enkrat poskusiš strunjanske artičoke, ti druge ne teknejo več tako kot prej.

    Letošnji praznik artičok si bodo obiskovalci lahko zapomnili po tržnici artičok in ostalih okusnih dobrot.

    Obiskovalci bodo lahko brezplačno parkirali na bivšem nogometnem igrišču.

    V primeru slabega vremena prireditev odpade.
dimedia

© 2016 Sva prava pridržana. KNEZ